Dimecres 09 de Maig de 2012
Prefabricats Pujol estarà present a Construmat 2013

Prefabricats Pujol estarà present al Saló Internacional de la Construcció, CONSTRUMAT 2013, que es celebrarà al recinte Gran Via de Barcelona els propers dies 21-24 de maig amb un horari de 9.30ha 19h de forma ininterrompuda.Divendres 13 d'Abril de 2012
Jornada Innovació i Patents (CEIM)

El passat 8 març 2012 va tenir lloc al Saló de Graus, de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (ESARQ-UIC), la jornada: "Innovació - Patents: Noves oportunitats en el sector de la construcció".Dilluns 02 d'Abril de 2012
El Gran llibre de les Cases Prefabricades

L'editorial Gustavo Gili ens presenta "El gran llibre de les Cases Prefabricades" una selecció d'exemples d'habitatges prefabricats al voltant del món en què s'incideix en diversos aspectes del disseny sostenible.Divendres 04 de Març de 2011

Una "ECO-LLAR" a Mungia

A primera vista sembla un mas més, però l'habitatge unifamiliar situat a Laukariz, Mungia, alberga una particularitat que la diferència dels edificis convencionals: es tracta d'una llar EKO+, és a dir, un habitatge ecoeficient. Construïda en tot just sis mesos utilitzant mòduls de formigó prefabricat, l'habitatge es va inaugurar a finals del mes passat, i en la mateixa ja es troben una jove parella i la seva filla. L'habitatge, qualificada amb el certificat energètic A, obté tres quartes parts de l'energia de la terra, mitjançant una bomba de calor geotèrmica. Consta de 140 m2, i compta amb saló menjador, tres habitacions, dos banys i una cuina amb rebost, a més d'estar envoltada d'un ampli jardí.


La constructora biscaïna Ekoetxe - delegació de PMP Promocions Montse Pujol al Pais Basc - juntament amb Vaillant, ha dut a terme aquest projecte amb l'objectiu de convertir l'edifici "en un exemple de confort i de mínim consum", expliquen els promotors. "És un fet remarcable que, en plena crisi de la construcció, una empresa basca hagi optat per la innovació, la sostenibilitat i l'eficiència energètica", indica el director d'Vaillant, Javier Santa Creu. L'empresa biscaïna Ekoetxe és pionera en la construcció d'habitatges modulars ecoeficients. "Aquest projecte integra la més moderna arquitectura bioclimàtica, l'ús d'energies renovables i sistemes de climatització d'alta eficiència energètica", sosté el gerent de Ekoetxe, Igor Madariaga. "L'eficiència energètica no està renyida amb oferir uns preus assequibles i competitius", afegeix.


Climatització. Qualitat de l'aire


Diverses accions permeten minimitzar els efectes de les condicions climàtiques a l'interior de l'habitatge, "de manera que es mantingui una temperatura estable durant tot l'any", expliquen. Això s'aconsegueix gràcies a un sistema d'aïllament tèrmic en portes i finestres, així com a la climatització "per terra radiant refrescant", que aprofita l'estructura de l'edifici "com un gran acumulador d'energia". Un altre dels avantatges d'aquest habitatge resideix en la qualitat de l'aire en el seu interior, a causa del ús dels filtres d'aire i de pol·len, "una cosa molt interessant per a les persones al·lèrgiques", indiquen.


Els propietaris d'aquesta llar ecoeficient, Iñaki i Saioa, es mostren "molt satisfets" amb el resultat. "Els promotors s'han ajustat al nostre pressupost, i ens han assegurat que notarem un gran estalvi energètic, caldrà consultar les factures!", Fan broma. Segons expliquen els promotors, durant la vida útil de l'habitatge, estimada en 50 anys, es preveu un estalvi d'energia superior al 85% en comparació amb una instal lació convencional.    Categoria/es: Grup Pujol,P.M.P.,Vivenda.


Tornar

Imatges

  • Veure totes les imatges

    Els promotors del projecte asseguren que les vivendes ecoeficients obtenen un estalvi d'energia superior al 85% respecte edificis convencionals.
    Més gran