Dimecres 09 de Maig de 2012
Prefabricats Pujol estarà present a Construmat 2013

Prefabricats Pujol estarà present al Saló Internacional de la Construcció, CONSTRUMAT 2013, que es celebrarà al recinte Gran Via de Barcelona els propers dies 21-24 de maig amb un horari de 9.30ha 19h de forma ininterrompuda.Divendres 13 d'Abril de 2012
Jornada Innovació i Patents (CEIM)

El passat 8 març 2012 va tenir lloc al Saló de Graus, de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (ESARQ-UIC), la jornada: "Innovació - Patents: Noves oportunitats en el sector de la construcció".Dilluns 02 d'Abril de 2012
El Gran llibre de les Cases Prefabricades

L'editorial Gustavo Gili ens presenta "El gran llibre de les Cases Prefabricades" una selecció d'exemples d'habitatges prefabricats al voltant del món en què s'incideix en diversos aspectes del disseny sostenible.Divendres 23 de Setembre de 2011

Primera edició dels premis CEIM a la UIC

Els projectes 'IPE sostenible' i 'MiHouse', realitzats pels alumnes de l'assignatura de sostenibilitat de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura (ESARQ) de la UIC, van ser els guanyadors de la primera edició dels premis Càtedra d'Edificació Industrialitzada i Medi Ambient (CEIM) que es van celebrar ahir al matí a la Universitat.


L'arquitecte i doctor Felipe Pich-Aguilera, director de la càtedra, juntament amb el jurat compost Álvaro Comella de Construccions Bosch-Pascual, Diego Oliver i Jordi Bolea de Rockwool, Toni Sarradell de Prefabricats Pujol i Xavier Vilar en representació de Intemper, van lliurar els premis als millors projectes presentats pels estudiants en el marc de l’assignatura.


El primer premi va ser per al projecte ‘IPE sostenible’ de Gemma Bartolí, Marta Bartolí i Carola Closa. El jurat va destacar la potencialitat del mur interior com a element d’organització espacial i la incorporació de sistemes energètics. L'accèssit va ser per al projecte ‘MiHouse’ d’Alex Clarà i Marta Serra per la integració d’espai exterior i interior, així com la imatge final de l’edifici i la capacitat d'integració arquitectònica dels sistemes energètics.


L’acte va estar presidit pel Dr. Pich-Aguilera, que després de felicitar als premiats els va recordar que un dels objectius d'aquesta càtedra és que els alumnes puguin mantenir una relació directa amb el món de l'empresa. Així mateix, El Dr. Pich-Aguilera va explicar que “iniciatives i projectes com els premiats són peces clau perquè les empreses desenvolupin temes innovadors i d'investigació”.


La càtedra va néixer el mes de febrer passat amb l’impuls del Dr. Pich-Aguilera i va comptar amb el suport de quatre empreses col·laboradores fundadores. Aquestes representen els diferents agents del sector de l'edificació: Prefabricats Pujol (empresa de prefabricats), Construccions Bosch Pascual (empresa constructora), Intemper (empresa de cobertes i façanes) i Rockwool (empresa d’aïllaments).


Amb aquesta càtedra l'ESARQ vol atendre les necessitats del mercat i cooperar en una àrea científico-tecnològica més àmplia que la que pugui establir-se en un projecte d’I+D, amb tres àmbits d’actuació clars: la formació, la generació de coneixement i la transferència de tecnologia i coneixement.


La CEIM té com a objectiu establir vies de col·laboració i de desenvolupament conjunt entre la UIC i les diferents empreses i entitats del sector de l’edificació, per obtenir un resultat significatiu en la sostenibilitat i respecte al medi ambient.


Font: Universitat Internacional de Catalunya    Categoria/es: Actes,Càtedra d'Edificació Industrialitzada i Mediambient (CEIM-UIC) ,Grup Pujol,Patrocinis,Prefabricats Pujol,Premis,Universitat.


Tornar

Imatges