Dimecres 09 de Maig de 2012
Prefabricats Pujol estarà present a Construmat 2013

Prefabricats Pujol estarà present al Saló Internacional de la Construcció, CONSTRUMAT 2013, que es celebrarà al recinte Gran Via de Barcelona els propers dies 21-24 de maig amb un horari de 9.30ha 19h de forma ininterrompuda.Divendres 13 d'Abril de 2012
Jornada Innovació i Patents (CEIM)

El passat 8 març 2012 va tenir lloc al Saló de Graus, de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (ESARQ-UIC), la jornada: "Innovació - Patents: Noves oportunitats en el sector de la construcció".Dilluns 02 d'Abril de 2012
El Gran llibre de les Cases Prefabricades

L'editorial Gustavo Gili ens presenta "El gran llibre de les Cases Prefabricades" una selecció d'exemples d'habitatges prefabricats al voltant del món en què s'incideix en diversos aspectes del disseny sostenible.Dijous 21 de Maig de 2009

Prefabricats Pujol surt a l'exterior i compra una fàbrica a Leeds

L'empresa de Mollerussa Prefabricats Pujol va adquirir a principis del passat mes de març l'antiga planta de la firma anglesa Bison,en la localitat de Leeds, líder en el mercat britànic del sector dels prefabricats de formigó i una de les firmes pioneres a Europa en aquest àmbit de la construcció. La fàbrica, que disposa de 90.000 metres quadrats, està situada en Leeds i està especialitzada en la fabricació d'estructures metàl·liques.


L'operació de venda s'ha realitzat a través de la participació d'un soci local, Ian Trenor, que exercirà com director general de la nova societat, segons va explicar el conseller delegat de l'empresa, Jordi Pujol.


L'adquisició de la fàbrica s'ha realitzat després que a l'octubre de l'any passat, la firma Bison presentés un concurs de creditors (antiga suspensió de pagaments), es declara en fallida i liquidar els seus actius. En aquell moment, en la seu de Leeds treballaven 150 empleats, xifra que Prefabricats Pujol mantindrà o fins i tot augmentarà, va revelar Pujol. La nova firma constituïda es diu Treanor Pujol i està previst que comenci a produir la setmana que ve. Mentre que Pujol aportarà els coneixements tècnics del sector dels prefabricats, la plantilla estarà formada per treballadors autòctons.


Aquesta adquisició de Prefabricats Pujol suposa la primera incursió de la companyia de Mollerussa en el mercat exterior. Així, Jordi Pujol va comentar que “esperem oferir la nostra experiència en el sector dels prefabricats en un mercat en el qual encara no estan molt presents, ja que a Anglaterra els elements de construcció més usuals són les estructures metàl·liques i els forjats”.


En aquest sentit, Pujol va assegurar que “intentarem fer pedagogia del prefabricat, aprofitant la nostra presència a nivell europeu a través de la vicepresidència del International Pre-stressed Hollow-core Association (IPHA), entitat que agrupa a les principals firmes del sector. A pesar de reconèixer que no és fàcil plantejar-se ara una aventura empresarial en un context de recessió econòmica, Pujol va comentar que “el mercat anglès està madur i no correm cap risc, ja que no disposem d'inversions allí i a més anirem instal·lant-los a poc a poc.


Interès del Ministeri d'Educació


Una de les motivacions que ha impulsat a Prefabricats Pujol a internacionalitzar-se i posicionar-se en el mercat britànic és que “cada vegada més s'està prevalent la rapidesa en l'execució de les obres, la responsabilitat mediambiental i que la construcció no deixi residus i en això nosaltres tenim una gran experiència”, va recordar Pujol. Així mateix, va qualificar la iniciativa com una oportunitat per a transmetre la cultura del prefabricat a una zona que encara està verda en aquest aspecte.


Inicialment, Treanor Pujol començarà fabricant els productes metàl·lics i els forjats de Bison, encara que la intenció és introduir la tècnica i les formes de treball que ha anat consolidant Prefabricats Pujol.


De moment, responsables del Ministeri d'Educació britànic han mantingut contactes amb l'empresa de Mollerussa per a interessar-se pel model d'escoles prefabricades, naus industrials o ponts i importar-lo a l'obra pública del Regne Unit. L'objectiu és que a curt termini Pujol rebi encàrrecs a Anglaterra.


Font: Diari Segre    Categoria/es: Grup Pujol,Internacional,Prefabricats Pujol.


Tornar