Dimecres 09 de Maig de 2012
Prefabricats Pujol estarà present a Construmat 2013

Prefabricats Pujol estarà present al Saló Internacional de la Construcció, CONSTRUMAT 2013, que es celebrarà al recinte Gran Via de Barcelona els propers dies 21-24 de maig amb un horari de 9.30ha 19h de forma ininterrompuda.Divendres 13 d'Abril de 2012
Jornada Innovació i Patents (CEIM)

El passat 8 març 2012 va tenir lloc al Saló de Graus, de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (ESARQ-UIC), la jornada: "Innovació - Patents: Noves oportunitats en el sector de la construcció".Dilluns 02 d'Abril de 2012
El Gran llibre de les Cases Prefabricades

L'editorial Gustavo Gili ens presenta "El gran llibre de les Cases Prefabricades" una selecció d'exemples d'habitatges prefabricats al voltant del món en què s'incideix en diversos aspectes del disseny sostenible.Diumenge 18 de Gener de 2009

Prefabricats Pujol fa les doveles d'un túnel de 4 quilòmetres

L’empresa lleidatana Prefabricats Pujol ha iniciat aquest mes de setembre els treballs de construcció de les doveles d'un túnel de l'AVE, de 4 quilòmetres, que es realitzarà a la localitat barcelonina de Montcada i Reixach. L'estructura de formigó, que servirà per fixar l'arc, estarà composta per vuit peces. Sis d'aquestes tindran un pes d’11.000 quilos, "amb la qual cosa es convertiran en les estructures de formigó més grans d'Espanya", tal com va assegurar al matí el director general de Prefabricats Pujol, Antoni Sarradell. Dins de la línia constant de diversificar la producció que segueix l'empresa de Mollerussa, Sarradell va assenyalar que per culpa de la crisi de la construcció aquest procés s'ha accelerat en els últims temps.


Per tal de dur a terme les tasques de construcció de les dovel·les que serviran com a base per als arcs del túnel que construeix Adif, Prefabricats Pujol ampliarà fins a 10.000 metres quadrats la seva planta de Les Borges Blanques. A la capital de les Garrigues, la firma es dedica a la fabricació de ciment i a la creació d'estructures prefabricades, com el cas de les doveles del túnel de l'AVE o la instal•lació d'una solució tecnològica de formigó per a la futura línia 9 del Metro de Barcelona.


Sarradell va comentar que Adif ha contractat amb l'empresa lleidatana un total de quatre quilòmetres del túnel de l'AVE i que està previst que els treballs finalitzin en un període de dos anys. Amb aquesta iniciativa, Prefabricats Pujol té previst consolidar els seus projectes industrials a la planta de Les Borges Blanques.


Així mateix, el director general de la companyia va explicar que les feines serviran per "estabilitzar la plantilla" en un moment en què la construcció està passant moments difícils. De moment, les previsions de Prefabricats Pujol són que l'obra ocupi 100 o 120 empleats en el període d'execució de la infraestructura. La inversió s'apropa al milió d'euros, encara que Sarradell va destacar que el desemborsament s'ha anat realitzant de forma progressiva amb l'objectiu de que la seu de les Borges serveixi com a base per al desenvolupament de les solucions tecnològiques a través dels prefabricats.


L’ampliació de 10.000 metres quadrats de la seu de les Borges s'afegeix als 4.000 que es van incrementar el passat mes de desembre per a la construcció de l'estructura de la línia 9 del metro de Barcelona.


En aquests moments, la fabricació de les solucions de formigó per al suburbà barceloní estan paralitzades, "simplement perquè la nostra feina allà ha acabat". Esperem que Adif remati les estructures que nosaltres construïm, va precisar Sarradell.


A principis d'aquest any, Prefabricats Pujol va instal·lar unes prelloses de formigó d'alta resistència en un tram de quatre quilòmetres de la línia 9 del metro de Barcelona. La firma va entrar en el negoci cimenter amb una operació de compra de terra en Les Borges Blanques per garantir el seu creixement. Amb l'objectiu d'evitar que la falta de terra industrial frenés algun dels seus projectes, l'empresa que dirigeix Josep Maria Pujol va comprar 100.000 metres quadrats de terreny en el polígon industrial Castellots, situat a 15 quilòmetres de Mollerussa, seu central del grup familiar.


Avantatges del sistema de prefabricats


L’empresa lleidatana va defensar la fórmula de la prefabricació dins del context de la construcció industrial, però també en l'àmbit civil i residencial. Segons va explicar el director general de Prefabricats Pujol, amb el sistema de la prefabricació s' "obtenen avantatges en la qualitat, es retalla el termini de lliurament dels projectes i s'estalvien costos econòmics".


En aquest sentit, va recordar les iniciatives portades a terme per l'empresa de Mollerussa, com una part del cobriment de les vies de l'Adif a la ciutat de Lleida o la construcció de la bodega de Norman Foster a la zona vinícola burgalesa de la Ribera del Duero.    Categoria/es: Infrastructures ferroviàries,Obra Pública.


Tornar

Imatges