Dimecres 09 de Maig de 2012
Prefabricats Pujol estarà present a Construmat 2013

Prefabricats Pujol estarà present al Saló Internacional de la Construcció, CONSTRUMAT 2013, que es celebrarà al recinte Gran Via de Barcelona els propers dies 21-24 de maig amb un horari de 9.30ha 19h de forma ininterrompuda.Divendres 13 d'Abril de 2012
Jornada Innovació i Patents (CEIM)

El passat 8 març 2012 va tenir lloc al Saló de Graus, de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (ESARQ-UIC), la jornada: "Innovació - Patents: Noves oportunitats en el sector de la construcció".Dilluns 02 d'Abril de 2012
El Gran llibre de les Cases Prefabricades

L'editorial Gustavo Gili ens presenta "El gran llibre de les Cases Prefabricades" una selecció d'exemples d'habitatges prefabricats al voltant del món en què s'incideix en diversos aspectes del disseny sostenible.Dijous 18 de Juny de 2009

Prefabricats Pujol entra en l'accionariat de Spanair

L'empresa lleidatana Prefabricats Pujol ha entrat en l'accionariat de l'aerolínia Spanair amb un milió d'euros de capital. Així ho va explicar ahir el conseller delegat de l'empresa, Jordi Pujol, després de participar en el vol inaugural de la T-1 de l'aeroport del Prat que va unir les ciutats de Barcelona i Madrid. Pujol va explicar que l'entrada a Spanair es basa en dos punts. Per una part, per considerar que és una oportunitat de negoci i, per una altra, com a suport a l'aeroport barceloní com a clau per al desenvolupament de Catalunya.


La inauguració de la T-1 de l'aeroport de Barcelona va tindre ahir com a testimoni el conseller delegat de Prefabricats Pujol, empresa que ha entrat en l'accionariat de l'aerolínia Spanair. Jordi Pujol va explicar que la participació de la companyia lleidatana és d'un milió d'euros, una xifra que se situa en l'1% de l'ampliació de capital a l'empresa.


Spanair era propietat de la companyia escandinava SAS i la seua crisi va portar que l'aerolínia amb seu a Palma corregués perill de desaparèixer. La salvació de la companyia ha vingut de la mà d'Iniciatives Empresarials Aeronàutiques, que ha aconseguit el 80,1% de la companyia, mentre SAS en manté el 19,9% restant. A Iniciatives Empresarials prenen part diferents administracions, com la Generalitat a través de Catalana d'Iniciatives, la Fira de Barcelona i Consorci Turisme de Barcelona, i un conglomerat d'empreses unides a Volcat que han permès donar-hi un nou impuls econòmic i també d'activitat, sent la primera companyia que opera des de la T-1.


Volcat ha sorgit de la fundació privada FemCat, un lobby català amb 88 patrons, les companyies del qual representen el 18% del PIB de Catalunya. Prefabricats Pujol és membre tant de FemCat com de Volcat.


Jordi Pujol va explicar que la idea és que Volcat, que té dos dels 5 membres del consell d'administració de Spanair, aporti la gestió privada a l'aerolínia, tant amb capital com amb idees.


El conseller delegat de la firma de prefabricats va explicar que van ser dos els motius fonamentals que van portar la companyia del Pla d'Urgell a entrar a Spanair. Per una part, considera que és una oportunitat de negoci. "Una línia aèria ben gestionada per capital privat no té perquè no donar rendiment", punt en el qual no va descartar ampliar-hi la seua participació en el futur. Per una altra, va dir que un país es defineix per les seues infraestructures i "no podíem deixar que l'aeroport de Barcelona quedés desplaçat" davant d'altres. Va remarcar la importància de la nova T-1 com a punt d'emissió i recepció de milions de viatgers.


Pel que fa a la possibilitat que Spanair operés des del futur aeroport d'Alguaire, va afirmar que en primer lloc ha de consolidar la seua posició de força al del Prat.


Font: Diari Segre    Categoria/es: Grup Pujol,Internacional,Prefabricats Pujol.


Tornar