Dimecres 09 de Maig de 2012
Prefabricats Pujol estarà present a Construmat 2013

Prefabricats Pujol estarà present al Saló Internacional de la Construcció, CONSTRUMAT 2013, que es celebrarà al recinte Gran Via de Barcelona els propers dies 21-24 de maig amb un horari de 9.30ha 19h de forma ininterrompuda.Divendres 13 d'Abril de 2012
Jornada Innovació i Patents (CEIM)

El passat 8 març 2012 va tenir lloc al Saló de Graus, de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (ESARQ-UIC), la jornada: "Innovació - Patents: Noves oportunitats en el sector de la construcció".Dilluns 02 d'Abril de 2012
El Gran llibre de les Cases Prefabricades

L'editorial Gustavo Gili ens presenta "El gran llibre de les Cases Prefabricades" una selecció d'exemples d'habitatges prefabricats al voltant del món en què s'incideix en diversos aspectes del disseny sostenible.Dilluns 09 de Novembre de 2009

Montse Pujol presidenta dels promotors de Lleida

La gerent de PMP, va ser elegida presidenta de l'Associació de Promotors-Constructors de Lleida. Montse Pujol inicia la seva presidència “amb il·lusió, malgrat que el sector no passa per la seva millor època.” i veu necessari que el Govern articuli ajudes com les que ha ofert al sector del motor, que han servit per reactivar les vendes de cotxes. “El gremi demana més ajudes per poder donar més sortida a l’estoc de pisos. Les que han deixat fins ara no han fet efecte.”. En aquest sentit, un recent estudi de l’Associació de Promotors de Barcelona determina que la província de Lleida acumula 2.957 pisos nous sense vendre dels gairebé 65.500 que hi ha a Catalunya.


El fins divendres president de l’Associació de Promotors-Constructors de Lleida, Alexandre Bergadà, va afirmar que fa un any i mig van arribar a ser 160 associats, mentre que en l’actualitat només són noranta. Va atribuir al descens, essencialment, a la crisi que viu el sector. “Alguns no han aguantat i han de cessar l’activitat, mentre que d’altres simplement han decidit reduir les despeses al mínim i han deixat l’associació.”, va explicar.


Bergadà considera que en els pròxims mesos es quedaran en aquesta xifra, al voltant dels noranta associats, encara que es va mostrar confiat que la nova junta, presidida per Montse Pujol, treballarà per intentar incorporar-ne més.


Per la seva part, Bergadà va destacar que “si no ens volen donar ajudes, com a mínim, que no ens perjudiquin amb la fiscalitat”. “El preu dels pisos ha baixat, igual que el dels solars, però els impostos continuen tant alts com quan els habitatges i els solars eren més cars. La càrrega impositiva que suporta el sector és molt elevada”, va subratllar.


La nova presidenta dels promotors també va posar de manifest que continuen trobant dificultats per obtindre finançament de les entitats bancàries. “No hi ha ni per a nosaltres ni per als compradors.”, va apuntar.


De fet, la falta de crèdit és una de les principals causes de l’aturada de la construcció ha motivat que moltes obres de construcció d’edificis hagin quedat paralitzades, tant a Lleida, com a la resta de l’Estat.


Denuncien intrusisme


Així mateix, Pujol va alertar que el sector ha registrat en els últims anys un important nivell d’intrusisme, fet que ha perjudicat la imatge dels promotors. “Gent que deia que eren promotors, però que en realitat no ho eren, es van dedicar a especular i això ha fet molt mal al sector.”, va assenyalar.


Així, per intentar canviar aquesta concepció, l’associació de promotors té previst posar en marxa pròximament una campanya de comunicació institucional.


Veuen un lleuger augment en la demanda de pisos


La nova presidenta dels promotors i constructors de Lleida va indicar que el sector encara està immers en una situació difícil a causa de la falta de finançament i de la baixada de vendes.


No obstant, va assegurar que últimament estan començant a notar un lleuger increment en la demanda de pisos.


Font: Diari Segre    Categoria/es: Actes,P.M.P.,Vivenda.


Tornar