Dimecres 09 de Maig de 2012
Prefabricats Pujol estarà present a Construmat 2013

Prefabricats Pujol estarà present al Saló Internacional de la Construcció, CONSTRUMAT 2013, que es celebrarà al recinte Gran Via de Barcelona els propers dies 21-24 de maig amb un horari de 9.30ha 19h de forma ininterrompuda.Divendres 13 d'Abril de 2012
Jornada Innovació i Patents (CEIM)

El passat 8 març 2012 va tenir lloc al Saló de Graus, de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (ESARQ-UIC), la jornada: "Innovació - Patents: Noves oportunitats en el sector de la construcció".Dilluns 02 d'Abril de 2012
El Gran llibre de les Cases Prefabricades

L'editorial Gustavo Gili ens presenta "El gran llibre de les Cases Prefabricades" una selecció d'exemples d'habitatges prefabricats al voltant del món en què s'incideix en diversos aspectes del disseny sostenible.Divendres 17 de Juliol de 2009

Jordi Pujol: «Vam entrar a Spanair per patriotisme, però hi ha negoci»

La inversió de Pujol d'un milió d'euros a Spanair és un gest de confiança en el futur i en la capacitat de l'aeroport del Prat d'atraure línies de llarga distància necessàries per a l'economia catalana. Per a qui no té deutes amb els bancs per no comprometre el negoci, participar a Spanair devia ser com un acte de fe. Prefabricats Pujol, una de les grans empreses de Lleida, va haver d’apel·lar a sentiments territorials per invertir un milió d’euros en una iniciativa que oferia dubtes. Ara, menys.


Entrevista a Jordi Pujol, Conseller delegat de Prefabricats Pujol, apareguda en la secció d'Economia de "El Periódico de Catalunya" en l'edició del Divendres dia 17 de Juliol de 2009.


No sempre es compta amb Lleida quan es necessiten inversors...


Quan els polítics miren a Lleida creuen que aquí tot és agricultura i que tots som pagesos. No és així. Hi ha un teixit industrial molt important, que representa molts llocs de treball i que no té res a veure amb l’activitat agrària. Encara que no deixa de ser un sector molt important.


Com explica la seva participació a Spanair?


La nostra participació ve per pertànyer a Femcat. Quan vam saber de l’existència de Femcat, ens hi vam adherir, perquè pensàvem que era una manera de reivindicarnos els de comarques dintre d’una associació com aquesta, que intenta pensar com pot ser la Catalunya del futur.


¿L’aeroport de Barcelona és bàsic en aquest futur?


L’aeroport de Barcelona és un eix fonamental per a la comunicació del nostre país. Tenir un aeroport internacional o no tenir-lo, vol dir que Catalunya pot jugar en la primera divisió de les ciutats o quedar relegada a la segona. Aquest fet també ens va portar a adherirnos al projecte de Spanair quan es va concretar. Al principi va ser per un sentiment més patriòtic, des de la incorporació de Ferran Soriano ha passat a ser un projecte empresarial.


¿Té molta confiança en Ferran Soriano?


Hi tinc una confiança absoluta. Hi ha dues coses que s’han de tenir: aptitud i actitud. I Soriano les té per tirar endavant aquest projecte. Quan parla et convenç. I ha passat de ser un projecte d’inversió en què no se sabia bé on anirien a parar els diners a tenir una companyia que potenciarà l’aeroport de Barcelona. Tenim els diners i una oportunitat de negoci que es pot desenvolupar.


Hi ha hagut dubtes sobre la viabilitat econòmica d’aquest projecte empresarial...


Som usuaris freqüents del Prat i hem vist com es degradava en vols internacionals. L’aposta d’una empresa per fer aquest tipus de vols permet aprofitar la demanda que existeix. Iberia va deixar l’aeroport amb el pont aeri i un vol compartit amb British Airways a Londres. Si vols volar en baix cost, ho pots fer; però si vols volar en una línia regular, no hi ha on escollir. Té sentit una línia aèria pròpia.


Qui necessita una línia regular?


Aquí hi ha empreses que són multinacionals amb filials fora del país, i que necessiten un aeroport potent per anar als mercats exteriors. Barcelona i la nova terminal, que és fabulosa, ens donen aquesta oportunitat.


Hi ha més empresaris disposats a arriscar-se?


Estic convençut que sí. Cada dos dies hi ha una petició d’entrada en el capital. Dilluns, per exemple, es van presentar tres accionistes més. Estan entrant a través de Volcat, i també privats.


Un milió d’euros és un gran sacrifici?


Amb el volum de recursos que tenim, invertir un milió d’euros en Spanair no és cap gran sacrifici. És assumible. Però és la primera vegada que participem en alguna cosa que no controlem. Fins ara, en els projectes en què hem invertit, hem estat en primera persona, en el control. Crec que es tracta d’una bona oportunitat de negoci. Aquests diners acabaran donant rendiment econòmic.


    Categoria/es: Entrevistes,Grup Pujol,Prefabricats Pujol.


Tornar

Imatges