Dimecres 09 de Maig de 2012
Prefabricats Pujol estarà present a Construmat 2013

Prefabricats Pujol estarà present al Saló Internacional de la Construcció, CONSTRUMAT 2013, que es celebrarà al recinte Gran Via de Barcelona els propers dies 21-24 de maig amb un horari de 9.30ha 19h de forma ininterrompuda.Divendres 13 d'Abril de 2012
Jornada Innovació i Patents (CEIM)

El passat 8 març 2012 va tenir lloc al Saló de Graus, de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de la Universitat Internacional de Catalunya (ESARQ-UIC), la jornada: "Innovació - Patents: Noves oportunitats en el sector de la construcció".Dilluns 02 d'Abril de 2012
El Gran llibre de les Cases Prefabricades

L'editorial Gustavo Gili ens presenta "El gran llibre de les Cases Prefabricades" una selecció d'exemples d'habitatges prefabricats al voltant del món en què s'incideix en diversos aspectes del disseny sostenible.Dilluns 19 de Setembre de 2011

Cases Prêt-à-Porter arriba a Tarragona

Casas Prèt-à-Porter formalitzarà abans que acabi aquest mes de setembre la seva representació amb una empresa de Tarragona per atendre les necessitats d'aquest territori. Aquesta empresa de Mollerussa, que ja ha treballat al Camp de Tarragona, a partir d'ara, sumarà la demarcació a les representacions que ja té al Pais Basc i València. Montse Pujol, filla del fundador del Grup Pujol, lidera aquest projecte que uneix el disseny, la industrialització i la sostenibilitat.


Casas prêt-à-porter pertany al Grup Pujol, fundat l'any 1942, amb 35 empreses dedicades a la fabricació, gestió, distribució i logística. Montse Pujol, arquitecta tècnica, va treballar vuit anys a l'empresa familiar, fins que el 1999 va muntar PMP, una promotora que començava a integrar el terme sostenibilitat als seus projectes i que racionalitzava alguns dels processos de l'obra. A partir d'aquí i, juntament, amb una altra empresa del grup que feia xalets de formigó, es van fusionar i va crear PMP Casas prêt-à-porter: cases industrialitzades de formigó, amb disseny, sostenibles, des de 140.000 euros i amb 4 mesos d'execució.


Comencem pel principi: Perquè el nom del prêt-à-porter? «Aquesta expressió francesa vol dir ‘llest per posar-s'ho’ aplicat a la moda de qualitat i produïda de manera industrial. Així, les nostres cases volen fer un símil amb la roba i ser unes cases a les quals pot arribar tothom perquè tenen un preu correcte i, a més, un bon disseny» explica la gerent. I el formigó? «Ofereix molta resistència, tot i que -com explica Montse Pujol- l'aprofitem, sobretot, per aquelles qualitats que té, com és la seva solidesa estructural i la massa idònia que ofereix per a l'acústica i per a la tèrmica, però també hi barregem altres materials». La sostenibilitat és un altre factor clau de totes les cases de prêt-àporter, ja que s'hi utilitzen sistemes actius d'estalvi energètic, s'hi usen energies renovables i sistemes d'estalvi i reciclatge d'aigua. Finalment, el secret de donar les claus de la nova casa en quatre mesos, a partir del permís d'obra, és que «mentre no pots començar l'obra perquè no tens els permisos necessaris o perquè s'estan fent els fonaments, a la fàbrica ja s'està fent la casa», destaca Pujol.


I ara el seu disseny: l'empresa té dues línies de cases i vuit models. La Vintage és la més clàssica i té els models Class, Rus i Camp, i la línia Avantgarde, més moderna, té les cases Kyoto, Pro, Din, Mo i Dom. Tots aquests models els han signat arquitectes diferents «alguns de consolidats i d'altres de joves».


Per Montse Pujol, la casa Kyoto «és la nineta» de Casas prêt-à-porter, dissenyada per Felip Pich- Aguilera, ja que va ser la primera i la que ha rebut més distincions (Premi Endesa a la Promoció Immobiliària més sostenible i el Premi Quatrium a la casa amb major estalvi energètic), tot i que reconeix que «té un disseny agosarat i que, en alguns casos, l'hem adaptat al gust del client, com ara canviar la xapa per una coberta inclinada, però sempre amb els criteris de sostenibilitat inicials».


Des de fa quatre mesos, el client ja pot visitar la botiga amb show room que va obrir Casas prêt-à-porter al mes de maig a Barcelona. I és que tots els acabats de les cases, enrajolats, portes, pintures, parquets, colors... els decideix el client: «ve a veure l'exposició dels materials i un cop tria, la comanda entra a fàbrica i ja està llesta en quatre mesos. Això fa que el preu sigui tancat, els pressupostos no es desvien com en el cas de les obres convencionals», remarca Montse Pujol.


De cara a l'any que ve, un nou model de casa entrarà al seu catàleg i espera obrir nous mercats al sud de França i, a mitjà termini, a Madrid i a Màlaga.


Font: El indicador de economía    Categoria/es: Entrevistes,Grup Pujol,P.M.P.,Prefabricats Pujol,Vivenda.


Tornar