Les empreses del Grup Pujol es dediquen bàsicament al prefabricat de formigó, en els següents apartats:


a més d'abarcar altres camps amb empreses de serveis no relacionades amb la construcció i amb una història que es remunta a principis de l'any 1942.
GRAUS TERRATZOS I PAVIMENTS S.L.
Ctra. Miralcamp Km. 1.5
(25230) Mollerussa
Lleida

Telèfon:
(+34) 973 60 01 48
FAX:
(+34) 973 71 04 01
e-mail:
info@terrazosgraus.com
Web:
http://www.terratzosgraus.com

veure a google maps

Graus Terratzos i Paviments

La fabricació de paviments de formigó, té una llarga tradició dins el nostre Grup.


L’any 1945, existien a Mollerussa tres fàbriques de mosaic hidràulic, dos de les quals eren Pujol i Graus, amb una premsa cadascuna d'elles els primers anys. Cada premsa tenia capacitat de producció de vuit metres quadrats quan es tractava de fer dibuixos i de dotze a setze metres quan es realitzaven marmolejats o llisos. Era un producte artesanal d’una gran qualitat i vistositat i que encara perdura en moltes cases modernistes d’arreu. Tant Pujol com Graus, vàren arribar a disposar de quatre premses cadascuna per fer rajoles de 20X20 i 40X40 amb un modelatge molt extens i trepes de molts dibuixos.


La rajola de mosaic hidràulic es feia en tres capes. La cara bona de ciment blanc o gris, color i pols de marbre. La segona capa era el secant i s’aconseguia expolvorejant ciment gris damunt de la primera una vegada retirada la trepa. La tercera capa era el morter formada per ciment, arena i grava petita, amb poca aigua. Es passava per la premsa i es deixava després fraguar i endurir durant 28 dies en un local apropiat.


Era un gran producte però massa artesanal. El mercat en demanava un altre de alternatiu.


Fou així com del mosaic es va passar al terratzo. La unió entre Graus i Pujol va donar lloc a la empresa catalana amb més capacitat de producció del mercat amb la denominació de Graus, Terratzos i Paviments.


Actualment la fàbrica disposa de quatre línies de producció tant de terratzo interior com exterior. Amb un gran nombre de peces en stock que fan possible una ràpida resposta a la demanda, oferint la major qualitat, durabilitat i creativitat. Existeixen diferents formats, colors i acabats, així com una gran varietat de panot per a sol urbà.


Visiti la pàgina de Graus, Terratzos i Paviments
Consulta Stocks


Tornar

Imatges